Kore za mađaricu
- 300 g oštrog brašna
- 300 g glatkog brašna
- 200 ml vrhnja
- 2 jaja
- 1 prašak za pecivo
- 200 g šećera
- malo soli
Bijeli fil
- 750 ml mlijeka
- 6 žlica brašna
- 150 g šećera
- 2 žlice pudinga od vanilije
- 100 g bijele čokolade
- 125 g margarina
Čoko fil
- 750 ml mlijeka
- 6 žlica brašna
- 150 g šećera
- 2 žlice kakaa
- 100 g čokolade za kuhanje
- 125 g margarina
Čoko glazura
- 200 g čokolade za kuhanje
- 7 žlica ulja
- 2 ravne žlice meda
Za bijeli fil - sve sastojke staviti u duboki lonac za kuhanje na vatru i miješati dok se svi satojci ne otope i sjedine i zakuhaju.Kuhati par minuta , isključiti te prebaciti u posudu za hlađenje i staviti prozirnu foliju preko površine fila da se ne stvori korica.
Čoko fil skuhati na isti način kao i bijeli fil.
Slaganje
Postaviti prvu koru na tacnu za slaganje.Filujte s jednom trećinom čoko fila, postavite drugu koru i lagano pritisnite, filujte sa jednom trećinom bijelog fila i tako redom do zadnje kore.
Istopite glazuru u mikrovalnoj tako da sve sastojke stavite u vatrostalnu posudu iu intervalima od po 30 sekundi topite čokoladu svaki put kad izvadite čokoladu iz mikrovalne dobro promješajte žlicom. to radite sve dok se čokolada u potpunosti ne otopi.Prelijte glazuru preko mađarice i lijepo zagladite nožem..Kad se glazura stisne i ohladi možete rezati mađaricu na prutiće/štangice.
Nema komentara:
Objavi komentar