nedjelja, 10. travnja 2016.

Dvobojna mađarica

Dvobojna mađarica vrlo ukusna i vrlo dekorativna krasit će svaki slatki stol.

Kore za mađaricu


  • 300 g oštrog brašna
  • 300 g glatkog brašna
  • 200 ml vrhnja
  • 2 jaja
  • 1 prašak za pecivo
  • 200 g šećera
  • malo soli
U veću posudu sipaj prosijano brašno, umućena jaja i ostale sastojke te zamjesi mekano tijesto.Tijesto razdijeli na 6 jednakih dijelova.Svaki dio tijesta razvaljaj na pobrašnjenoj dasci i prebaci tijesto uz pomoć razvijače na obrnutu stranu tepsije za pečenje i stavi peći u zagrijanu pećnicu na180 stupnjeva .Pecite do zlatno žute boje.Ispečenu koru odvojite od tepsije laganim povlačenjem noža ispod kore te ju prebacite na radnu površinu i tako redom sa svih 6 kora.


Bijeli fil

  • 750 ml mlijeka
  • 6 žlica brašna
  • 150 g šećera
  • 2 žlice pudinga od vanilije
  • 100 g bijele čokolade
  • 125 g margarina

Čoko fil

  • 750 ml mlijeka
  • 6 žlica brašna
  • 150 g šećera
  • 2 žlice kakaa
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 125 g margarina

Čoko glazura

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 7 žlica ulja
  • 2 ravne žlice meda

Za bijeli fil - sve sastojke staviti u duboki lonac za kuhanje na vatru i miješati dok se svi satojci ne otope i sjedine i zakuhaju.Kuhati par minuta , isključiti te prebaciti  u posudu za hlađenje i staviti prozirnu foliju preko površine fila da se ne stvori korica.
Čoko fil skuhati na isti način kao i bijeli fil.

Slaganje


Postaviti prvu koru na tacnu za slaganje.Filujte s jednom trećinom čoko fila, postavite drugu koru i lagano pritisnite, filujte sa jednom trećinom bijelog fila i tako redom do zadnje kore.
Istopite glazuru u mikrovalnoj tako da sve sastojke stavite u vatrostalnu posudu iu intervalima od po 30 sekundi topite čokoladu svaki put kad izvadite čokoladu iz mikrovalne dobro promješajte žlicom.  to radite sve dok se čokolada u potpunosti ne otopi.Prelijte glazuru preko mađarice i lijepo zagladite nožem..Kad se glazura stisne i ohladi možete rezati mađaricu na prutiće/štangice.



Nema komentara:

Objavi komentar