Ova bogata čokoladna torta osmišljena upravo za mog supruga pokazala se nepogrešivom opcijom za rođendane i veća slavlja.
Ovu tortu pravim vrlo često, veoma zasitna neki bi rekli "ubojita" u kalorijama ali tko broji?
Vrlo stabilna zbog čvrstog ali sočnog kakao biskvita i mascarpone kreme.
Dekoriranje minimalističko jer je ova torta dovoljna sama za sebe.
Pravim je u okruglom kalupu promjera 28 cm koja je dovoljna za 15 osoba.
Što duže stoji odnosno i treći dan u frižideru postaje sočnija i bolja.
Pravi se dan ranije da bude što stabilnija i da se ljepše reže.
Vrlo stabilna zbog čvrstog ali sočnog kakao biskvita i mascarpone kreme.
Dekoriranje minimalističko jer je ova torta dovoljna sama za sebe.
Pravim je u okruglom kalupu promjera 28 cm koja je dovoljna za 15 osoba.
Što duže stoji odnosno i treći dan u frižideru postaje sočnija i bolja.
Pravi se dan ranije da bude što stabilnija i da se ljepše reže.
Valentino torta/ Valentino cake( english below)
Rođendanska Valentino torta - Dekoracija macarons s ganchem od bijele čokolade s pistacijama |
Sastojci:
- Biskvit x3
- 2 jaja
- 88 g maslaca
- 200 g šećera
- 107 g oštrog brašna T400
- 40 g kakaa
- malo soli
- 80 ml mlijeka
- 1 žličica sode bikarbone
- na vrh žličice praška za pecivo
Krema:
- 500 g mascarpone sira
- 400 g linolade milk
- 500 ml tučeno slatko vrhnje
- 2 kremfixa
Za natopiti biskvit:
- 3 žlice ruma
- 50-100 ml mlijeka
Preljev od marmelade;
- 2 žlice marmelade od marelica
- 3 žlice vode
Ganache glazura;
- 200g čokolade za kuhanje sa 55% kako udjela
- 100 ml slatko vrhnje
- 40 g maslaca
- malo soli
Priprema
-
Uključite pećnicu na 180 stupnjeva celzijusevih.
-
Biskvit kore;x3
-
Omekšali maslac izmutite zajedno sa šećerom u pjenastu masu dodavajući jedno po jedno jaje.
-
Izmješajte suhe sastojke koje dodajte u smjesu jaja na tri puta lagano mješajući i ulijevajući mlijeko na tri puta.
-
Gustu smjesu izlijte u okrugli kalup od 28 cm obložen papirom za pečenje.Biskvit pecite oko 30 min.
-
Preljev od marmelade;
2 žlice marmelade od marelica razmutiti sa 3 žlice vode i ugrijati u mw radi lakšeg razmazivanja.
-
Rum za pokapati biskvit
Mascarpone krema:
-
Sir i linoladu koje su sobne temperature fino izmješati,u tu smjesu dodati šlag od slatkog vrhnja i dobro promiješati.
-
Slaganje torte;
-
Gola nedekorirana Valentino torta
Rođendanska Valentino torta
Rođendanska s srcima od fondana
Postaviti obruč za tortu koji obložite sa prozirnom folijom.U njega stavite prvi ohlađeni biskvit koji nakapate sa rumom i premažete toplom marmeladom.Zatim filujete biskvit sa 1/3 kreme.pa biskvit,rum, marmelada,krema a ostatak kreme sačuvajte u zdjelici pokriveno sa folijom koju ćete namazati okolo torte kad skinete obruč. Obruč ostavite preko noći i sutradan završite s dekoracijom.
-
Čokoladni ganache;
-
Izlomite čokoladu u keramičku zdjelicu, u mw ju otopite do pola(30sec pa još 30sec).U šalici zakipite slatko vrhnje(oko 30 sec mw).Dodajte slatko vrhnje u čokoladu i lagano miješajte dok se ne povežu dodajte omekšali maslac i malo soli.Glazura mora biti tekuća stoga ju treba još malo zagrijati u mw pa miješati žlicom dok ne bude tekuća glatka i sjajna.
-
Na pripremljenu ohlađenu tortu kojoj ste skinuli obruč i foliju prelijte odjedanput glazuru i zagladite špatulom za torte.Ukrasite po želji.
Presjek Valentino torte
The combination of biscuits with your favorite cream with my little modification to my beloved.
This rich chocolate cake designed just for my husband proved to be infallible option for birthdays and more celebration. This cake I do very often, very protective some would say "killer" in calories but who's counting.
Very stable due to solid or succulent cocoa cake and mascarpone cream.
Decoration minimalist because this cake is sufficient in itself.
Creating a mold round in diameter 28 cm, which is sufficient for 15 persons.
The longer standing and the third day in the refrigerator becomes juicier and better.
It is made the day before to be as stable as possible and to better cut out.
Valentino cake
Ingredients :
- biscuit x3
- 2 eggs
- 88 g butter
- 200g sugar
- 107 g flour T400
- 40 g cocoa
- pinch of salt
- 80 ml of milk
- 1 full teaspoon baking soda
- on top of a teaspoon (little) baking powder
Cream
- 500g mascarpone cheese
- 400 g lino lada milk (sweet milk spread)
- 500ml whipping cream
- 2 kremfix (Stabilizer / hardener for cream)
To soak biscuit
- 3 tablespoons rum 50-100 ml of milk
Sauce jam;
- 2 tablespoons apricot jam
- 3 tablespoons water
Ganache frosting:
- 200g dark chocolate 55% cacao
- 100 ml whipping cream
- 40 g butter,
- a little salt
Preparation Turn on the oven to 180 degrees Celsius.
Biscuit crust; x3
Wimp butter with sugar in a frothy mass by adding the eggs one by one.
Mix the dry ingredients separately and add to the egg mixture to three times gently mixing and pouring milk three times.
A slurry pour into a round mold of 28 cm lined with parchment paper.
Biscuit crust bake for about 30 minutes.
Sauce jam;
2 tablespoons apricot jam mix with 3 tablespoons of water and heat in the mw for easy smudging.
Rum to bury the biscuit
Mascarpone cream cheese and Linolada that are room temperature combine fine-Mix, in this mixture add the whipped cream and combine well.
Assemble the cake;
Naked Valentino cake |
Birthday cake decoration |
Birthday cake decoration with fondan heart's |
Birthday cake - decoration macaroons with white chocolate pistacio ganache |
Nema komentara:
Objavi komentar