nedjelja, 10. siječnja 2016.

Čoko integralni keksi

Čokolada i kakao meni omiljeni dodaci u svim desertima.
Čokoladni keksi - dobitna kombinacija.
Verzija s integralnim brašnom vuče na energetski bogat keks onako prhak...mmm, ludilo do kraja.
Kad je vani zima a meni hladno i tmurno posegnem u kutiju s ovim keksima i brzo mi se vrati vedro raspoloženje.Lijek za sve rane.Garantiram!






Sastojci:


  • 50 g mekanih zobenih pahuljica
  • 200 g crnog pšeničnog brašna T850
  • 125 g margarina s aromom vanilije(zvijezda)
  • 40 g kakaa u prahu
  • 60 g muskovado tamnog šećera

Tamni Muscovado je vlažni, sitno zrnati šećer sa tamno smeđim kristalima, bogat prirodnom melasom koja daje ljepljivu teksturu i poseban okus i miris. Tamni Muscovado je proizvod dobiven od soka šećerne trske prirodnim postupkom, bez kemikalija i aditiva.
  • 1/2 naranče (iscijediti samo sok!)
  • 1 žlica arome vanilije
  • 1 žumanjak
  • 100 g čokolade za kuhanje (može Nestle Noir)
  • sjeckana čokolada
  • prstohvat soli

Priprema

  1. Brašno, zobene pahuljice, prosijani kakao, šećer, prstohvat soli pomješajte, dodajte margarin na komadiće te mješajte dok ne smrvite maslac u brašnu da nalikuje krušnim mrvicama. Čokoladu nasjeckajte na vrlo sitne komadiće. Umješajte u smjesu od margarina i brašna, zatim dodajte polovinu soka od naranče koju ste ocijedili, aromu vanilije te žumanjak. Oblikujte mekano prhko tijesto te prema potrebi dodajte narančinog soka ukoliko je potrebno da biste mogli oblikovati tijesto. Razvaljajte tijesto između dva sloja najlonske folije te vadite krugove okruglim kalupom za kekse ili čašom željene veličine. Neka budu debljine bar 1 cm . Pecite u pećnici 15-20 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva, nema straha da zagore jer je tijesto vrlo zahvalno.

Posluživanje

Uz šalicu mlijeka za doručak.Za lagani međuobrok.Opcije su razne kad i kako i gdje to vama odgovara možete poduplati recept jer mogu stajati i do tri tjedna u zatvorenoj kutiji.

Nema komentara:

Objavi komentar