subota, 9. siječnja 2016.

Integralni medeni keksi

Integralni i još s medom. Zasitni i energetski zdravi keksi.
Mješavina integralnog brašna i zobenih pahuljica uz dodatak maslaca ili margarina s esencijom vanilije i par žlica meda daje jedan jednostavan zobeni keksić punog okusa.
Idealan za ponijeti kao snack na posao.
Za obnovu energije poslije napornog treninga uz šalicu mlijeka.


Integralni medeni keksi, tarana

Grancereale po domaći 

Sastojci:

  • 300 g integralnog brašna
  • 100 g integralnih kolutića s medom(cornflakes)
  • 200 g zobene pahuljice
  • 50 g kokosovog brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 150g tamnog muskovado šećera
  • 250 g maslaca/margarina
  • 4 žlica mlijeka
  • 2 žlice meda
  • 2 žlice ruma
  • 1 vrećica burbon vanilije šećera
  • 1 žličica naribane korice naranče(po želji)
  • 100 g čokolade za kuhanje(za glazuru) 

Priprema

  1. Zobene pahuljice,integralni cornflakes,muskovado šećer i kokosovo brašno usitniti u blenderu al ne do kraja da se ne pretvori u brašno.Dodati margarin,prašak za pecivo,sjemenke,vanilin šećer,med, mlijeko i rum.
    Izmiješati sve sastojke u jednoličnu masu,zamotati u plastičnu foliju i staviti u hladnjak na 15 min.

  2. Uključiti pećnicu na 180 stupnjeva.

  3. Razvaljati tijesto 1 cm debljine između dvije folije i vaditi krugove s čašom promjera 5-6 cm a može i veće.
    Slagati kekse na tepsiju obloženu papirom za pečenje.Prilikom pečenja se malo rašire pa pazite na razmak kod slaganja na tepsiju da se ne slijepe..
    Prije pečenja -Integralni medeni keksi


  4. Staviti u pećnicu na 180 i peći 14 min.

  5. Na ohlađene možete staviti otopljenu čokoladu.

Nema komentara:

Objavi komentar