Naravno ljubav ide kroz želudac .
Slastice su najbolji poklon , barem meni.
Ovu tortu posvećujem svima koji su zaljubljeni.
Od srca srcu
Biskvit:
- 3 jaja
- 125 g smeđeg šećera
- 80 g glatkog brašna
- 80 g oštrog brašna
- 125 g margarina
- 1 prašak za pecivo
- 50 ml mlijeka
- 1 žlica kakaa
- 1 šalica(250 ml) višanja iz kompota ili smrznutih.
- 2 žlice pekmeza od višanja ili marelica zagrijanog u mikrovalnoj
Puding drhtalica:
- 1 puding vanilija
- 2 žlice šećera
- 400 ml soka od višanja
- 1 vanilin šećer
Dekoracija:
- 2 šlag kreme od vanilije
- 250 ml mlijeka
- boja u gelu crvena
Uključiti pećnicu na 180 stupnjeva.
Kalup u obliku srca od 26 cm namastiti i pobrašniti rubove a dno obložiti papirom za pečenje.
Višnje procijediti iz kompota a sok ostaviti i izmjeriti 400 ml za drhtalicu.Ako radite sa smrznutim višnjama tada višnje uz dodatak 100 ml vode zagrijavajte u loncu dok ne puste sok i procijedite.Višnje ostavite na cjedilu da se što više ocijede.
Jaja razdvojiti na žumanjke i bjelanjke.
Margarin sobne temperature miksati sa šećerom u pjenastu masu.
Dodati jedan po jedan žumanjak.Suhe sastojke prosijati zajedno i dodati izrađenom margarinu uz dodavanje mlijeka. lagano sa mikserom .
Bjelanjke istući u snijeg.Povezati smjesu brašna sa bjelanjcima ručno sa špatulom.
Biskvitnu smjesu istresti u pripremljeni kalup i poravnati špatulom.
Ocjeđene višnje posuti lagano s oštrim brašnom te jednu po jednu slagati po biskvitu.
Kalup staviti u zagrijanu pećnicu.
Peći 25 minuta na 180 stupnjeva.
Napravite puding drhtalicu:
Pripremite silikonski kalup u obliku srca od 20 cm.
Ako nemate silikonski tada u metalni koji obložite sa svih strana pvc folijom.
Prašak za puding pomješajte sa vanilin šećerom i šećerom u malo soka od višanja.
Ostali sok zakipite na peći i u njega ukuhajte puding uz miješanje.Istresite puding u pripremljeni kalup.
Površinu pudinga pokrijte pvc folijom i stavite u zamrzivač na 40 - ak minuta.
Za dekoraciju:
Šlag kremu od vanilije istucite sa 125 ml mlijeka.
Drugu šlag kremu istucite sa 125 ml mlijeka i par kapi gel crvene boje u nježno rozu boju.
Slaganje torte:
Okvir kalupa srce od 26 cm obložiti pvc folijom.Na tanjur za serviranje postaviti biskvitno srce.
Okvir sa folijom staviti oko biskvita.
Biskvit premazati sa ugrijanim pekmezom.
Ohlađeno srce puding drhtalice osloboditi od folije te špatulicom proći okolo srca i kalupa i pažljivo ga premjestiti na sredinu biskvitnog srca.
Žutu šlag kremu premazati preko srca tako da ispunite sve udubine kremom.
Rozu šlag kremu puniti u slastičarsku špricu i dekorirati srce.
Tortu stavite u frižider na dva sata da se stisne.
Odvojite kalup od torte i skinite foliju.Poslužite voljenoj osobi.Tj. zajedno se sladite ovom osvježavajućom tortom.
Nema komentara:
Objavi komentar